2012-07-31 09:35:34• hírek • Kocsis Zoltán

Egy évet csúszik a Kraszna-híd átadása

Egy évet csúszik, azaz 2013 helyett a tervek szerint 2014-ben készülhet el a Kismajtényt Domahidával összekötő híd a Kraszna folyó fölött. A Szatmár Megyei Tanács Bogdánd községnek adandó gyorssegélyről is szavazott.

A Kismajtény és Domahida közötti híd fölött erősen eljárt az idő, az állaga és stabilitása megromlott. A híd lassan veszélyessé válik, ennek következtében a 3,5 tonnánál nehezebb járművek nem is használhatják. A Szatmár Megyei Tanács (MT) ezért egy új híd megépítését rendelte el, amelynek az eredeti tervek szerint 2013-ban kellett volna elkészülnie. A jelenlegi helyzet szerint viszont az építmény csak 2014-ben lesz kész. Az MT hétfői rendkívüli ülésén arról döntött, hogy ilyen körülmények között is támogatják a kivitelezést, magyarázta Csehi Árpád, a testület alelnöke.

A híd építéséről szóló licit néhány héttel ezelőtt járt le. Ennek értelmében a kivitelezőnek előbb egy ideiglenes hidat kell építenie, amit a helybeliek a régi helyett használhatnak. Amikor elkészül az új híd, akkor a régit a kivitelező lebontja, a közel hetven tonnányi vasszerkezetet pedig ő maga értékesítheti. Ennek árát természetesen beszámítják a végső árba, amely a hozzáadott értékadóval együtt közel öt millió lej.

Az MT hétfői ülésén arról is döntött, hogy hetvenezer lejjel támogatja Bogdánd községet. A gyorssegély oka, hogy Bábca faluban az elmúlt hetekben ismét jelentős kárt okozott a földcsuszamlás.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: